(fot. Piotr Bolko/good-food.tv)
Cześć,
Jestem Beata,
zanim wygrałam program Master Chef i na poważnie zajęłam się gotowaniem, to przez 5 lat (2009 – 2014) prowadziłam zajęcia dydaktyczne ze studentami na Politechnice Wrocławskiej, sporo czasu spędzałam w laboratorium badawczym pisząc doktorat, kończyłam jednocześnie drugi kierunek studiów. W pracy naukowej zajmowałam się zagadnieniami dotyczącymi strat ciepła na przesyle oraz problemami związanymi z efektywnością energetyczną układów zaopatrzenia w ciepło. W kwietniu 2014 r. obroniłam doktorat z wyróżnieniem i zaczęłam swoją przygodę życia.
Po wygranej w programie Master Chef stwierdziłam, że praca przed komputerem nigdy nie dostarczy mi tylu emocji i wrażeń co praca w kuchni. Z tego względu odeszłam z Politechniki Wrocławskiej po to, aby zacząć pracować w profesjonalnej gastronomii. Spędziłam 3 niesamowite miesiące (maj – lipiec 2014) na stażu w Bistro de Paris – restauracji Michela Morana. Następnie rozwijałam swoje umiejętności pod okiem Mistrza Kulinarnego – Szefa Kuchni w Hotelu Le Regina***** Pawła Oszczyka (ponad 5 miesięcy, wrzesień 2014 – luty 2015).
Obecnie robię to co kocham najbardziej: gotuję, prowadzę warsztaty kulinarne, eventy gastronomiczne dzieląc się moimi przepisami i pomysłami na pyszne dania z innymi… i jestem szczęśliwa !
Moim największym życiowym marzeniem jest otwarcie restauracji we Wrocławiu z przepyszną, zaskakującą kuchnią.
Ściskam, b.