Image
Top
Navigation

Blog - Strona 3 z 12 - Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef

Naleśniki idealne – przepis podstawowy

fot. Beata Śniechowska

Naleśniki !!!! Któż z Was ich nie lubi ? Smak dzieciństwa, smak beztroski, smak wytrawny lub też słodki :).

Uwielbiam robić naleśnikowe uczty. Cały stół zastawiam różnymi dodatkami (domową nutellą, twarożkiem, konfiturami, sezonowymi owocami, wiórkami kokosowymi, orzechami) … Czytaj dalej

Drożdżówki z twarogiem – pachnące rozmarynem i cytrusami

fot. Beata Śniechowska

Uwielbiam, gdy moją kuchnię wypełnia zapach ciasta drożdżowego! Ciepła drożdżówka z serem to taka mała, prosta rzecz a cieszy i wprowadza sielski, domowy klimat. Mnie od razu przenosi do czasów dzieciństwa i wakacji nad naszym polskim morzem, gdzie codziennie … Czytaj dalej

Prawdziwy rarytas czyli bisque z homara

fot. Beata Śniechowska

Są smaki, które pamięta się przez całe życie. Ja nigdy nie zapomnę niesamowitej zupy z homara – czyli tak zwanego bisque de homard. Pamiętam jak z każdą łyżką tej kremowej zupy odkrywałam coraz głębszy i intensywniejszy jej smak … Czytaj dalej

Kruszonka – przepis podstawowy

fot. Beata Śniechowska

Idealna do wykończenia szarlotek, przeróżnych wypieków drożdżowych, ciast ucieranych czy do zapiekania owoców. Oczywiście piszę o KRUSZONCE! Chrupiącej, złotej i słodkiej! Lubię ją łączyć z musem serowym na bazie mascarpone i ze świeżymi owocami a także podawać pod postacią „crumble” – czyli zapiekać … Czytaj dalej

Sałatka na ciepło z kaszą, warzywami i cynamonem

fot. Beata Śniechowska

Gotowana kasza wymieszana z warzywami, aromatycznymi, mocnymi przyprawami i krótko duszonymi warzywami…a do tego orzeźwiająca moc cytrusów, która skryła się pod postacią pomarańczy i limonki! Świeża, lekka, bogata w witaminy i minerały – moja ulubiona sałatkach inspirowana … Czytaj dalej

Granola z orzechami

fot. Beata Śniechowska

Orzechowa granola z jogurtem naturalnym i sezonowymi owocami, to jedna z moich ulubionych propozycji śniadaniowych. Ta kupiona w sklepie nie jest tak smaczna i chrupiąca jak domowa, w dodatku jest znacznie droższa. Najlepsze w domowej granoli jest … Czytaj dalej

Żytnie ciasteczka z żurawiną

fot. Beata Śniechowska

Dlaczego tak lubię te ciasteczka? Ponieważ kojarzą mi się z ciepłem, przytulną atmosferą i moim ukochanym. Dotychczas robiłam ciasteczka z Maciejem a od niedawna Thermomix miesza i wyrabia wszystkie składniki a my formujemy ciasteczka i cieszymy się wspólnie … Czytaj dalej

Złote placki z kozim serem

fot. Beata Śniechowska

Tak to ze mną jest, że dopóki sama na własnej skórze do czegoś się nie przekonam, to podchodzę do nowości z dystansem. Nie rozumiałam do końca zwolenników Thermomixa. Nie wydawał mi się on aż tak potrzebny i miałam … Czytaj dalej

Tapenada z czarnych oliwek

fot. Beata Śniechowska

Każdy zna to uczucie, gdy nagle dzwoni dzwonek do drzwi a w nich pojawiają się niezapowiedziani goście. W takiej sytuacji niezastąpione okazują się sprawdzone przepisy na ekspresowe i proste przekąski. I tu z pomocą nieraz przyszła mi pasta z … Czytaj dalej

Jaglane gazpacho

fot. Beata Śniechowska

Gazpacho, czyli andaluzyjski chłodnik, to chyba jeden z moich ulubionych chłodników, które namiętnie przygotowuję na wiosnę oraz w lecie. Dzisiaj jednak nie mam zamiaru zaprezentować tradycyjnej receptury (,którą notabene zdobyłam na stażu w Bistro de Paris i … Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress