Image
Top
Navigation

Blog - Strona 2 z 12 - Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef

Drożdżówki z malinami i rabarbarem

fot. Beata Śniechowska

Jestem chyba uzależniona od zapachu drożdżowego ciasta, które od zawsze było dla mnie „alchemią”. Składniki suche, płynne,  rozczyn, który musi się spienić, podwajające w spokojnych warunkach objętość ciasto! Lubię czekać jak ciasto w spokoju wyrasta. Wspominam wtedy … Czytaj dalej

Różowe pancakes z owocami – GRYCZANKI

fot. Beata Śniechowska

Różowe pancakes na bazie niepalonej kaszy gryczanej to prawdziwy hit w mojej kuchni. Dzięki wykorzystaniu soku z buraka kuszą pięknym, różowym kolorem, natomiast zawartość niepalonej kaszy gryczanej sprawia, że są źródłem wielu witamin, substancji odżywczych i są … Czytaj dalej

Jaglanka potrójnie kokosowa

fot. Beata Śniechowska

Uwielbiam kaszę jaglaną a w połączeniu z kokosem mogłabym ją codziennie jeść i nigdy by mi się nie znudziła. Taka jaglanka ma kremową konsystencję, jest pożywna i zdrowa. Do codziennej miski kaszy dodaję jedną łyżeczkę nierafinowanego oleju … Czytaj dalej

Sernik z białą czekoladą i owocami leśnymi

fot. Beata Śniechowska

Uwielbiam dzielić się przepisami i wiedzieć, że z nich korzystacie, lubicie je, modyfikujecie i sami później z nimi eksperymentujecie. Dlatego też dziś na blogu przepis na mój najlepszy sernik. Jest aksamitny, kremowy a w dodatku zawsze się … Czytaj dalej

Zdrowe trufle „heaven”

fot. Beata Śniechowska

Odkąd stałam się mamą moje życie nabrało jeszcze więcej barw. Nigdy dotąd nie byłam tak radosna,  szczęśliwa i spełniona. Wystarczy jeden mały uśmiech Marcela a mi mięknął kolana, zostawiam obowiązki na później i … Czytaj dalej

Karnawałowe jabłuszka

 fot. Beata Śniechowska

Karnawał to okres, w którym budzi się chęć do imprezowania, rodzi się niespożyta energia do świętowania, jedzenia i tańczenia. Osobiście uwielbiam czas karnawałowych szaleństw, kocham ludzi tańczących w rytm radosnej i głośnej muzyki. Do tego wszystkiego: wysokie … Czytaj dalej

Drożdżowe rollsy z makiem i mascarpone

fot. Beata Śniechowska

Święta Bożego Narodzenia to magiczny, cudowny czas. Uwielbiam poddawać cudownemu nastrojowi, który panuje wokół nas. Dużo wcześniej robię zakwas na barszcz, przygotowuję domową przyprawę piernikową, suszę cytrusy na choinkę, przygotowuję dla rodziny i bliskich przeróżne słodkie upominki (konfiturę … Czytaj dalej

Marcepan. Marcepanowe kartofelki dla dzieci i dorosłych

Marcepan to cudowna, aromatyczna masa migdałowa bez której nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia. W ciągu roku wykorzystuję ją także do tortów urodzinowych i różnymi dekoracji cukierniczymi. Dzięki zawartości syropu kukurydzianego lub złocistego syropu „golden syrup” masa marcepanowa jest bardzo elastyczna i podatna na … Czytaj dalej

Korzenne pierniczki

fot. Beata Śniechowska

Pieczenie pierniczków to cudowna tradycja, która nastraja wszystkich do nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Co roku, tak na wszelki wypadek, dużo wcześniej przygotowuję masę piernikową i odstawiam ją do lodówki. Za każdym razem jak przed świętami odwiedzają nas przyjaciele, … Czytaj dalej

Chili con carne

Jesień niepostrzeżenie wdarła się do mojego miasta. Widać, jak z dnia na dzień zabrała ciepło i zieleń przybierając ciemniejsze, bardziej złote i brunatne barwy. Mimo że słońce się wytęża ile może, to nie dociera do Ziemi już z taką mocą … Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress