Image
Top
Navigation

Blog - Strona 12 z 12 - Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef

Crostini z „kawiorem” z bakłażana

(fot. Beata Śniechowska)

Crostini to małe kromki chleba lub ciabatty opiekane na ruszcie na złoty kolor. Po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe, naciera się je czosnkiem i podaje z różnymi dodatkami. Włosi uwielbiają te chrupiące grzanki … Czytaj dalej

Włoskie grzanki ze szpinakiem i ricottą

(fot. Beata Śniechowska)

Spędzając czas w Toskanii pokochałam połączenie szpinaku i ricotty. Włosi wykorzystują tą kombinację smakową jako dodatek do różnych potraw – np. do pizzy, makaronu lub jedzą ją po prostu z pieczywem. Spróbujcie sami – obiecuję, … Czytaj dalej

Rolada z musem z białej czekolady i malin

(fot. Beata Śniechowska)

Często zastanawiam się, czy bardziej lubię białą czy ciemna czekoladę. Dziś zwycięzcą jest słodka, biała czekolada stanowiąca podstawę zaprezentowanego deseru. A Ty, którą wybierzesz?

SKŁADNIKI DLA OK. 8-10 OSÓB

Biszkopt:

Ziemniaki pieczone w soli z masełkiem bazyliowym

fot. Beata Śniechowska

Tego rodzaju ziemniaki można serwować, jako dodatek skrobiowy do dania głównego lub jako odrębną przekąskę. Według mnie idealnym dodatkiem do takich ziemniaczków jest masełko smakowe – np. bazyliowe.

SKŁADNIKI DLA 4 … Czytaj dalej

Bliny z pomarańczowym mascarpone i borówkami amerykańskimi

(fot.Piotr Bolko/good-food.tv)

Na poprawę nastroju w ostatnie dni lata proponuję danie, które mnie zawsze w ekspresowym tempie wprawia w lepszy humor i dodaje pozytywnej energii. Nie ma tu żadnej tajemnicy. Po prostu połączenie składające się z … Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress