Image
Top
Navigation
Styczeń 19, 2018

Makaron jaglany z jajkiem i sosem marchewkowo-słonecznikowym

DSCF1842Przed Wami przepis na obiad, który robi się w ekspresowym tempie i w takim również znika z talerza. No to co? CZAS START! :)

DSCF1848Składniki:
50 g makaronu jaglanego (spaghetti)
1 jajko „zerówka”
1 marchewka bio
1 pomidor (sparzony, obrany ze skórki)
3 łyżki pestek słonecznika
sól himalajska, pieprz do smaku
20 g masła
olej kokosowy do smażenia

Makaron ugotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie. W międzyczasie zetrzeć marchewkę na tarce o grubych oczkach, pomidora sparzyć i pokroić w drobną kostkę. W rondelku rozgrzać olej, wrzucić marchewkę, pomidora, dolać ok. 50 ml wody i dusić aż marchewka zmięknie. Na koniec dodać masło, jajko, pestki słonecznika, doprawić solą oraz pieprzem. Całość mieszać aż jajko się zetnie. Na talerzu ułożyć makaron, polać sosem (w przypadku małych dzieci sos zmiksować, większe dzieci mogą jeść sos z pestkami słonecznika).

Smacznego!

 

Zostaw komentarz

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress