Z okazji nadchodzącego Nowego Roku chciałabym wszystkim złożyć najserdeczniejsze i najcieplejsze życzenia… a o to najważniejsze z nich:
SKŁADNIKI:
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie przez ok. 10 minut. Następnie wstawiamy na kąpiel wodną i mieszamy tak długo, aż się całkowicie rozpuści i nie będzie grudek.
Maliny myjemy i suszymy.
Otwieramy wino musujące, przelewamy do miski, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i delikatnie mieszamy.
Następnie przygotowujemy kieliszki do wina, do każdego wrzucamy ok. 5 malin i napełniamy kieliszki prosecco z żelatyną. Kieliszki wstawiamy do lodówki na ok. 3 – 4 godziny.
Mikserem ubijamy bitą śmietanę aż będzie sztywna i gładka. Galaretkę z prosecco dekorujemy bitą śmietaną.
Cudne !:)
fajna propozycja Beatko, bardzo oryginalnie!!
Beatko jak Ci się udało przytrzymać niektóre maliny na dole?
Propozycja cudowna, wykwintna, prosta i piękna.Chciałabym zrobić ten deser teraz, czy mogą być mrożone maliny?jeśli nie to jakie owoce byłby wskazane? Pozdrawiam
Kategorie
Komentarze